Termeni si conditii - acord de utilizare Smart Bill

1. DEFINITII DE TERMENI

Acesti termeni se vor aplica tuturor vizitatorilor pe website-urile www.program-facturi.ro si www.smartbill.ro (inclusiv pe subdomeniile acestora) si vanzarilor de bunuri si servicii de catre S.C. Intelligent IT SRL si partenerii sai, prin intermediul website-urilor catre Beneficiar.

Astfel, definim urmatorii termeni:
Vizitator sau Utilizator- persoana fizica sau juridica ce viziteaza website-urile www.program-facturi.ro sau www.smartbill.ro , ce utilizeaza programul Smart Bill sau alte servicii oferite de Furnizor fara a fi achizitionat o licenta sau fara a fi facut o Comanda.
Cumparator - entitate juridica ce emite o Comanda sau care detine deja o licenta Smart Bill.
Beneficiar - Vizitatorii (Utilizatorii) cat si Cumparatorii vor fi denumiti in continuare Beneficiari .
Furnizor - societatea comerciala S.C. Intelligent IT SRL, avand sediul social in Sibiu, Strada Aciliu Nr 22, jud. Sibiu, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J32/1274/2006, CIF RO18990059.
Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, care pot fi furnizate de catre Furnizor, Beneficiarului.
Comanda - un document electronic (e-mail, factura proforma etc) ce intervine ca forma de comunicare intre Furnizor si Beneficiar si prin care Beneficiarul isi manifesta intentia de achizitionare de Bunuri si Servicii de la Furnizor.
Drepturi de proprietate Intelectuala (denumit in continuare DPI) - totalitatea drepturilor imateriale, precum dreptul de autor si in natura de autor, know-how-ul, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii, pentru toate categoriile de mai sus.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Termenii si conditiile Smart Bill (din acest document) precum si Acordul de licenta Smart Bill se constituie in documente contractuale referitoare la utilizarea website-urilor, programului, precum si a altor servicii Smart Bill .
Ca atare, folosirea website-urilor www.program-facturi.ro sau www.smartbill.ro, a programului Smart Bill in orice forma a sa sau a altor servicii aflate in legatura directa cu acestea reprezinta acordul Dvs fata de articolele continute in aceste documente contractuale.

Furnizorul isi rezerva dreptul de a modifica, opri sau inlocui in orice moment portiuni ale web site-urilor si de a modifica in orice moment Termenii si Conditiile Smart Bill fara avertizare prealabila. Orice modificare intra in vigoare imediat, din clipa afisarii sale pe web site. Aceste modificari nu afecteaza insa Comnezile anterioare.

3. CONTINUTUL WEB-SITEURILOR SI DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Beneficiarul accepta si asuma dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (prin Internet, media sau alte mijloace), niciuna dintre informatiile primite de la Furnizor.
De asemenea, el tine cont de faptul ca numele site-ulurilor precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea Sc Intelligent IT SRL si nu pot fi folosite, preluate sau copiate, fara acordul scris al Furnizorului.
Furnizorul detine dreptul de copyright pentru intregul continut al www.program-facturi.ro sau www.smartbill.ro.
Website-urile Smart Bill cat si programul Smart Bill sunt protejate de conventiile internationale si de legislatia Romaniei referitoare la dreptul de autor, precum si de prevederile comerciale internationale.

Tot continutul, asa cum poate fi vazut sau auzit pe site-urile www.program-facturi.ro, www.gestiune-stocuri.ro sau www.smartbill.ro, inclusiv layout-ul grafic, textul, imaginile, ilustratiile, grafica, clipurile audio sau video sunt parti ale marcilor de comert, marcilor de servicii, drepturilor de copyright si/sau alte drepturi de proprietate intelectuala sau parti ale licentelor detinute de Furnizor sau de partenerii sai sau de alte terte parti ce au licentiat materialele lor catre Furnizor.

Siglele, logo-urile, denumirile de bunuri si servicii, precum si ofertele ce apartin colaboratorilor Furnizorului sunt proprietatea detinatorilor de drept, iar acestia au drepturi si obligatii depline asupra lor.

Furnizorul nu are nicio responsabilitate fata de Beneficiar cu privire la modul in care colaboratorii sai isi onoreaza ofertele prezentate in website-urile Furnizorului si cu privire la felul in care acesti colaboratori presteaza si livreaza serviciile si bunurile ce fac subiectul acestor oferte.

Puteti descarca, tipari sau stoca portiuni ale continutului, permitandu-va folosirea doar de copii ale continutului pentru uzul personal, necomercial. Este interzisa copierea sau publicarea continutului, de documente computerizate sau distributia in alte media, schimband sau alterand fara dreptul proprietarilor specificatiile de copyright marcile de comert.

In afara drepturilor de mai sus, nu puteti copia, descarca, reproduce, modifica, distribui, transmite, transfera sau crea lucrari derivative din continutul www.program-facturi.ro sau www.smartbill.ro fara a obtine permisiunea directa si scrisa din partea Furnizorului
Furnizorul prin intermediul site-urilor www.program-facturi.ro sau www.smartbill.ro are grija ca informatia prezentata sa fie clara, completa si exacta.

Furnizorul nu va fi raspunzator pentru niciun fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu doar limitat la acestea, pagube pentru pierderi de profit (de orice fel), bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca Furnizorul a fost informat anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din: (1) utilizarea sau imposibilitatea accesarii sau folosirii informatiilor site-urilor; (2) costul procurarii de bunuri sau de servicii complementare ce decurg din orice fel de bunuri, date, informatii sau servicii achizitionate sau obtinute, din mesaje primite, din tranzactii initiate prin, sau de pe site-ul Furnizorului ; (3) acces fara permisiune la, sau deteriorarea transmisiilor ori a datelor beneficiarului; (4) declaratii, interventii si actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului; sau (5) orice alta problema ce ar surveni legata sau pornind de la serviciile site-ului.

Pentru sectiunile site-ului care privesc opinii ale unor terti, raspunderea asupra continutului si veridicitatii opiniilor revine in intregime autorilor acestora. Furnizorul are dreptul de a nu face publice acele opinii pe care le considera din orice punct de vedere daunatoare politicii invocate mai sus.
Prin accesarea site-ului, va declarati de acord sa protejati, asigurati, aparati si sa considerati nevinovat Furnizorul impotriva tuturor pierderilor, cheltuielilor, prejudiciilor si costurilor, rezultate din nerespectarea acestor termeni de catre dumneavoastra.

Daca sesizati sau considerati ca orice material de pe acest site, publicat de Furnizor sau de catre altcineva, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, va rugam sa ne contactati pentru detalii la astfel incat sa putem lua cat mai rapid o decizie in cunostinta de cauza. Pentru sugestii de ameliorare, grafice, opinii si pareri, reclamatii, garantii si service etc. utilizati adresele specifice puse la dispozitia Dvs. pe acest site, in sectiunea Contact .
Acest site este oferit forma de fata, fara alte garantii. Nu suntem responsabili pentru indisponibilitati, nepotriviri, sau alte defecte/ deficiente ale acestui site sau ale site-urilor catre care exista link-uri. Furnizorul nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe acest site (legaturi de natura comerciala sau publicitara). Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii acestora. In niciun caz Furnizorul nu va fi responsabil pentru pagubele Beneficiarilor, ale sistemelor de calcul sau altele in cazul accesarii link-urilor puse la dispozitie, chiar daca Furnizorul a fost informat asupra posibilitatii producerii unor astfel de pagube.

Vizitarea www.program-facturi.ro si a www.smartbill.ro este facuta exclusiv pe propria Dvs. raspundere.
Va solicitam incetarea imediata a utilizarii serviciilor si produselor Smart Bill daca nu sunteti de acord cu cele mentionate mai sus.

4. CONFIDENTIABILITATE - PUBLICITATE

Furnizorul se angajeaza sa nu transmita datele personale ale Beneficiarilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului si a ofertelor acestuia. Furnizorul poate notifica Beneficiarii si Vizitatorii privind ofertele curente prin newsletter si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.


Furnizorul nu promoveaza SPAM-ul. Orice Beneficiar care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-urile www.program-facturi.ro sau www.smartbill.ro poate solicita stergerea acesteia din baza noastra de date, printr-o nota scrisa trimisa pe adresa .

Mesajele e-mail ale Furnizorului pot fi transmise prin intermediul serviciului Connectoo . Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor. Datele clientilor nu pot fi folosite, si nici furnizate altor parti.

In cazul optarii pentru plata online (cu cardul bancar), procesarea datelor de card se face pe serverele Pay U (ePayment) , iar Furnizorul nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.

Conform conditiilor legale privind protectia datelor cu caracter personal, Furnizorul nu va dezvalui fara autorizare nicio informatie referitoare la Beneficiar. Numai pe baza consimtamantului Dvs. expres si neechivoc si numai in limitele legislatiei in vigoare , in scopul de a raspunde solicitarilor dumneavoastra prin oferirea de noi produse/servicii, este posibil sa oferim astfel de informatii catre terti (ex: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre).

Beneficiarul isi asuma respectarea confidentialitatii informatiilor comunicate de catre Furnizor acestuia.

5. PLATI - FACTURARE

Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in Comanda. Drept urmare, Furnizorul va emite catre Beneficiar o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Beneficiarului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Plata bunurilor si a serviciilor Smart Bill se va efectua in urma Comenzii.
Livrarea bunurilor, serviciilor si a licentei Smart Bill se vor efectua numai in urma confirmarii platii integrale a serviciilor si bunurilor Smart Bill. Factura va fi emisa si livrata de catre Furnizor Beneficiarului in urma livrarii bunurilor, serviciilor sau a licentei Smart Bill.

6. LIVRARE SI AMBALARE

a. Livrare - Furnizorul se obliga sa expedieze Bunurile, Serviciile si Documentele (inclusiv factura ) catre Beneficiar pe cale electronica: pe e-mail, pe website-urile www.program-facturi.ro , www.smartbill.ro sau prin orice alta forma electronica favorabila lui si Beneficiarului.

b. Transport si Ambalare - In afara de cazul in care Comanda cuprinde si un bun fizic (intr-o alta forma decat electronica ), serviciul de transport este implicit in procesul de livrare electronica.

Numai in cazul in care Comanda cuprinde si un bun fizic (intr-o alta forma decat electronica) se aplica urmatoarele doua prevederi:
1. Furnizorul preda riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern/posta cu care Furnizorul colaboreaza sau catre reprezentantul Beneficiarului.
2. Furnizorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Furnizorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor pe teritoriul Romaniei indiferent daca aceasta e pe cale electronica sau fizica.

7. DESCARCAREA, INSTALAREA SI UTILIZAREA PROGRAMULUI SMART BILL

Prin documentul de fata, Termeni si conditii de utilizare , precum si prin Acordul de licenta Smart Bill Furnizorul va acorda Beneficiarului si numai acestuia licenta ne-exclusiva pentru utilizarea produsului Smart Bill sau a altor bunuri si servicii, si numai in urma platii si a comenzii pentru produsele oferite contra-cost.
Puteti instala si utiliza gratuit programul in scopul evaluarii si/sau exploatarii acestuia pentru o perioada de 30 de zile de la prima instalare.
Pentru a putea insa utiliza programul Smart Bill si dupa cele 30 de zile gratuite, trebuie sa cumparati de la Furnizor o licenta de activare .
Programul nu poate fi transferat, vandut, cedat, sublicentiat, indiferent prin ce mijloace sau pus la dispozitia unei alte parti, fara a avea, in prealabil, acordul scris al Furnizorului.
Folosirea Smart Bill trebuie sa fie conforma cu prevederile Acordului de licenta Smart Bill. Licenta pentru versiunea platita a Smart Bill este valabila pe termen nelimitat. Ramane insa la latitudinea Furnizorului daca trecerea la o versiune mai noua a Smart Bill este gratuita sau contra-cost, fiecare noua versiune constituindu-se intr-un produs de sine statator.

8. RASPUNDERE

Furnizorul nu poate fi responsabil pentru daune, de orice fel, pe care Beneficiarul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Furnizor a oricarei din obligatiile sale, atat conform termenilor si conditiilor formulate cat si conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
Furnizorul nu va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

9. FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neindeplinire este cauzata de un eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil si inevitabil, in afara controlului partilor.

10. LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legilor romanesti in vigoare. Eventualele litigii aparute intre furnizor si beneficiar sau cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romanesti competente.

11. PREVEDERI DIVERSE

Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si niciuneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte.
Acesti Termenii si conditii precum si Acordul de licenta Smart Bill inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului document si nu pot fi modificate sau schimbate ulterior decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.