Factura Proforma, Model Facturi Proforme, Program Proforme: Smart Bill

Aici puteti:

- Afla informatii despre Facturi Proforme citind mai jos in pagina.

- Descarca si utiliza Gratuit 30 de zile Programul de Facturare (Proforme, Facturi, Chitante, Avize) apasand aici

- Urmari un filmulet cu o scurta demonstratie despre ce putei face cu Smart Bill apasand aici

Factura Proforma - Definitie, Model, EmitereCe este o Factura Proforma?

Factura Proforma este un Document emis de vanzator prin care se specifica produsele ce se vor vinde si pretul acestora. Acest document nu este unul de plata. Nu contine marcaje de expediere si trebuie sa mentioneze clar denumirea de proforma. Factura Proforma mai poate fi descrisa si ca o invitatie la cumparare trimisa unui potential cumparator.

O factura proforma contine aproximativ aceleasi campuri ca si o factura normala, adica Denumire Client, Adresa Sediu Firma, Cod Identificare Fiscala, Numar Registrul Comertului, Oras , Localitate. Pe factura proforma vor fi trecute aceleasi produse care vor aparea ulterior efectuarii platii de catre client , pe factura finala. Se vor specifica produsele ce urmeaza a fi achizitionate , eventual cu o prezentare a caracteristicilor acestora si bineinteles pretul lor.

Factura proforma nu are valoare contabila, deci nu trebuie inregistrata in contabilitate. Factura proforma nu este un document de plata ca si factura normala. Spre deosebire de factura normala care reprezinta o obligatie de plata pentru produsele achizitionate, factura proforma poate fi interpretata ca o enumerare si detaliere a produselor oferite de catre vanzator cumparatorului.

Emiterea de facturi proforme se face in general in momentul cand nu exista o siguranta ca produsul va fi achitat (pentru a se evita anularea unei facturi normale).

Factura proforma nu necesita stampila sau semnatura si poate fi transmisa in orice format (hartie, electronic, fax etc).

Factura proforma poate fi interpretata si ca o forma de prefacturare, fara a obliga clientul pe numele caruia a fost emisa sa efectueze plata proformei. Daca acest client se hotaraste sa achizitioneze produsele el va putea plati pe baza facturii proforme, iar emitentul facturii proforma va emite o factura normala.

Factura proforma este utilizata in principal pentru a evidentia valoarea produselor tranzactionate si este transformata in factura normala dupa momentul efectuarii platii.


Programul de facturare Smart Bill emite facturi, facturi proforme, chitante, avize.

Dupa instalare, programul este complet functional si gratuit de folosit pentru 30 de zile. Dupa aceasta perioada va trebui sa Cumparati o Licenta de Activare a Programului. Acest lucru se face foarte usor completand datele firmei Dvs in pagina de comanda.

Descarca Smart Bill

Pentru detalii complete despre cele 3 versiuni ale programului va rugam sa vizitati sectiunea detalii program.

Aveti nevoie si de NIR si Gestiunea Stocurilor? Descarcati gratuit Smart Bill Gestiune apasand aici.